Előadásaink


OPERA STANDUP

A FareMido Operatársulat Koncertjein részleteket hallhatnak mások mellett: Mozart, Rossini, Donizetti, Verdi, Bizet, Delibes, Puccini és Erkel operáiból, közben megfejtjük Don Giovanni hódításainak titkát, megtudhatjuk miért a Figaro házassága a legnagyszerűbb opera, kiderül, hogy Georg Lucas nagy valószínűséggel Wagner reinkarnációja, és hogy, mi a közös Maradonaban és Pavarottiban...

De ami a legfontosabb: Katartikus pillanat, amikor egy művészeti alkotásban önmagagunkra ismerünk.

A FareMido Operatársulat tagjai megmutatják, hogy ez az élmény megtörténhet az operaszínpadon is.PSZICHOPERA 

Operahősök pszichoterápia közben. Népszerű operák jól ismert szereplői, új megvilágításban kerülnek színre. F. Várkonyi Zsuzsa pszichológus beszélget, mások mellett, az életközépi válságban lévő Don Giovannival, Carmennel és Don Joséval, akik párterápiával próbálják megmenteni kapcsolatukat,  és az önértékelési zavarokkal küszködő Almaviva grófnéval. Az operahősök ez alkalommal tehát páciensként lépnek színpadra. Kiderül, hogy a pszichológus elképzelései, tanácsai megváltoztathatják-e karakterüket, és másképp alakulna-e a sorsuk, ha eleve nem lenne megírva a történetük. 

OPERA MESÉK

Játékos operakoncert óvodás és kisiskolás korú gyerekeknek és a hozzájuk tartozó szülő és nagyszülő korú felnőtteknek.
Tartalmas családi program, melynek során a gyerekek  megismerkedhetnek  a klasszikus zenével és az operával. 


Hábetler András rendezése a MŰPÁban, 

a Zempléni fesztiválon

Hábetler András és Herczenik Anna előadásában: FRIDA

Zenés játék

Frida Kahlo, spanyol-indián-magyar-zsidó származású, mexikói festőnő színes-tragikus élete. Rossz lapokkal indul gyermekparalízis, baleset, harmincnyolc műtét, életre szóló fájdalom, stb.), mégis a kor egyik legszínesebb életét éli. Viharos életének néhány fontos állomása: eszeveszett házassága Diego Rivera festővel, viszonya Josephine Baker-rel és kapcsolata Trockijjal.

Szereplők:

Frida - Herczenik Anna

Diego - Hábetler András

Zenéjét szerezte: Henk Nieland

Zenei vezető és zongorán közreműködik: Neumark Zoltán

Dalszöveg: Ann Silberberg, Bradányi Iván

Szövegkönyv: Ann Silberberg - Sándor Anna

Rendezte: Czeizel Gábor

Operaklub - nem csak operakedvelőknek  RÁDIÓMŰSOR

Opera az egész világ!

Zenés beszélgetés a világról, az életről, önmagunkról.

Hogyan látják a világot az "operások" - énekesek, zenészek, karmesterek, rendezők - és hogyan látja az operát a világ? Az Operaklubban a hallgató hétről-hétre találkozhat és megismerkedhet a magyar zenei élet kiválóságaival. Az operák apropóján, nem csak zenéről beszélgetünk, hanem minden másról: az irodalomtól a gasztronómiáig, a sporttól a pszichológiáig, a divattól az orvostudományig. Szeretnénk közel hozni a müfajt úgy, hogy a hallgató azt érezze, hogy az opera nemcsak a kultúra, hanem a mindennapi életünk szerves része is lehet.

Az eddigi adások visszahallgathatóak ITT

Szeretne egy előadást?

Kérjük, adja meg adatait és a lehető leghamarabb felvesszük Önnel a kapcsolatot.